קורס אבני היסוד של שפת התינוקות דנסטן
חלק א: תוכנית הלימודים
בחלק זה ניתנת סקירה של שתי תוכניות לימודים חלופיות: "המסלול המוגבר" – תכנית מעמיקה המבוססת על שלוש שעות לימוד, בנושא 5 המילים של DBL, שגרת יום המונחית על ידי התינוק, ומדריך להורה המתחיל. ו"המסלול המהיר" – יחידת לימוד בת 30 דקות המיועדת להורים ומציגה את הסיפור של DBL ואת שתי ה"מילים" הראשונות של דנסטן.
חלק ב: היסטוריה ומחקר
חלק זה מתאר את מסע הגילוי וכיצד נולדה השיטה פורצת הדרך של DBL. אנו מציגים את תוצאותיהם של מחקרים בלתי-תלויים המאששים את היתרונות והתועלת שבשיטת דנסטן לאימהות ואבות ברחבי תבל.
חלק ג: לומדים את השפה
בחלק זה, המלווה בעזרים אור-קוליים, נצלול לעולמם התקשורתי של תינוקות שזה עתה נולדו. נלמד לעומק את חמש ה"מילים" הראשונות של דנסטן – רעב, עייפות, גיהוק, גזים ואי-נוחות כללית.
נעיין גם בדרכים בהן הורים יכולים ללמוד לעצור, להתבונן, להקשיב ולהתכוונן לצרכי תינוקם לצורך הבנה טובה יותר של בכיו ורמזיו.
חלק ד: שגרת יום מונחית ע"י התינוק
יחידת לימוד זו מספקת מסגרת שתפקידה לעזור להורים להתכונן לחייהם החדשים עם התינוק. חומרי הלימוד נועדו להשלים את חומרי המדריך הקיים ולהציע את ההשקפה של דנסטן בנושאים הקשורים בשפת התינוקות, כגון: פיתוח תקשורת, שינה, האכלה, וכאבי גזים. נעיין גם בשיטות יעילות להרדמה.
חלק ה: הדרכה ראשונה להורה המתחיל
יחידת לימוד זו מספקת מסגרת שתפקידה לעזור להורים להתכונן לחייהם החדשים עם התינוק. חומרי הלימוד נועדו להשלים את חומרי המדריך הקיים ולהציע את ההשקפה של דנסטן בנושאים הקשורים בשפת התינוקות, כגון: פיתוח תקשורת, שינה, האכלה, וכאבי גזים. נעיין גם בשיטות יעילות להרדמה.
חלק ו: שאלות נפוצות
חלק זה הוא מדריך מקוצר לכל נושא שקשור לדנסטן. יש בו תשובות לכל השאלות הנפוצות שנשאלנו (ואפילו לכמה שאלות פחות נפוצות). אנחנו מתכננים לעדכן אותו בקביעות ככל שמשפחתנו העולמית תלך ותתרחב.
חלק ז: ערכת כלים לשיווק
בחלק זה ניתן ערכת כלים תמציתית שתעזור לכם לקדם את סדנאות ההורים של דנסטן באזור מגוריכם. הערכה כוללת הצעות לשיווק ויחסי ציבור, טיפים להתנהלות מול התקשורת המקומית, ותבניות פרסום קלות לשימוש שניתן להתאימן אישית ולהדפיס כל אחד במקומו.
קורס ייעוץ שינה בגישת שפת התינוקות דנסטן:
מדריך לדפוסי שינה בריאים בגישה עדינה ומטפחת
פרק א: התפתחות חברתית ורגשית של תינוקות ופעוטות
בפרק זה, אנו בוחנים כיצד שלוש השנים הראשונות של החיים הן תקופה של צמיחה מדהימה בכל תחומי ההתפתחות של התינוק.
כמו כן, אנו בוחנים מה משפיע על האופן שבו תינוקות לומדים את עולמם – כיצד אנו יכולים לטפח, לעודד ולעזור להם לחשוב, להבין, לתקשר, להתנהג, להראות רגשות, לפתח מיומנויות גופניות וחברתיות ולנוע במרחב.
פרק ב: קשר חם ושינה – תיאוריית ההיקשרות ומערכות יחסים
בפרק זה אנו בוחנים את התפקיד של תיאוריית ההיקשרות בהתפתחות החברתית, הרגשית והקוגניטיבית של תינוקות ופעוטות.
נבחן גם מדוע תינוקות ופעוטות אינם מיומנים בהירגעות, כהכנה לקראת שינה, בתהליך ההירדמות.
פרק ג: הפיזיולוגיה של השינה ורמזי התינוק
בפרק זה אנו נראה לך כיצד לזהות ולפרש רמזים והתנהגויות של התינוק. נבחן גם את מצבי התודעה של התינוק, נחקור את מחזורי השינה
של התינוק והפעוט ונסקור סימני עייפות ואסוציאציות שינה.
פרק ד: בכי ותקשורת
תינוקות בוכים כדרך לתקשר אתנו, בפרק זה אנו בוחנים את סוגי הקריאות השונים ואז לוקחים אותך דרך מסגרת כללית של תגובה לתינוק שאינו נרגע, לפני או אחרי שהונח במיטה לשינה.
פרק ה: הנחיות לשינה בטוחה
במדינות רבות בעולם וגם בישראל, הסיכון למוות פתאומי אצל תינוקות הופחת בעקבות פרסום ההנחיות לשינה בטוחה ותדרוך ההורים על ידי אנשי מקצוע בתחום הבריאות והטיפול בתינוקות. בפרק זה, נספק מידע ברור המבוסס על ראיות, כיצד ליצור סביבת שינה בטוחה לתינוקות ונסביר כיצד ניתן להעביר מידע זה להורים לתינוקות באופן שיעודד אותם ליישם את ההנחיות בקלות.
פרק ו: הבנת התינוק
התחשבות בצרכים המיוחדים של כל תינוק, יכולות ורמזים, מסייעת לנו לספק טיפול הולם. בפרק זה נבחן את המושגים מזג ואופי, וכן נסקור את מקצבי היממה ודרישות השינה של תינוקות, לוחות זמנים, תזמון השינה וגורמים נפוצים להפרעות שינה.
פרק ז: הירגעות תינוקות בגילאי 0-4 חודשים
תינוקות בגיל הזה אינם מסוגלים לשלוט ברגשותיהם ולנהל את תגובותיהם, למעשה הם זקוקים לתמיכה רבה כדי להרגיש מוגנים ובטוחים בעולם.
בפרק זה אנו בודקים מה גורם לאי-שקט אצל תינוקות צעירים ומה הן דרישות השינה וסימני העייפות. אנו מציעים גם מדריך צעד אחר צעד
להרגעת תינוקות בגיל 0-4 חודשים.
פרק ח: הירגעות תינוקות בגילאי 0-8 חודשים
סביב גיל זה מתחילים להופיע דפוסי שינה צפויים יותר, ככל שהשעון הביולוגי של התינוק מבשיל וקצב היממה שלו מתפתח. בפרק אנו בוחנים דרישות שינה וסימני עייפות וכיצד ליצור הרגלי שינה טובים. אנו בודקים גם בעיות שינה משותפות ומציגים מדריך צעד אחר צעד להרגעת תינוקות בגילאי4-8 חודשים לקראת שינה.
מעוניינים להרשם או לשמוע פרטים נוספים?
צרו קשר עכשיו – בטופס הזה
* עדכון ינואר 2021