הורים רבים עסוקים בשאלה – האם כדאי לתת לתינוק שלי מוצץ?
כשאני נשאלת את השאלה הזו בסדנאות של שפת התינוקות התשובה שלי היא תמיד אותו ביטוי – "תלוי".
תנו לסגנון ההורות שלכם ולהקשבה לתינוק הייחודי שלכם להוביל אתכם אל התשובה הנכונה למשפחה שלכם.
תינוקות מסוימים מסתפקים בערסול, נענוע וליטוף כדי להירגע, וייהנו למצוץ רק במהלך האכלה. תינוקות אחרים ימשיכו למצוץ גם כשהם לא רעבים, המציצה הזאת שלא למטרות הזנה היא נורמטיבית לגמרי אצל תינוקות קטנים. יש תינוקות שמוצץ מרגיע אותם מאוד, לעיתים ההורים מעידים שתינוקות אלו נצפו ברחם אמם כשהם מוצצים אצבע.
תינוקות אשר מעדיפים להירדם כשהם מוצצים מוצץ, אצבע או אגודל, יעשו זאת, באופן כללי, רק אחרי שאכלו לשובע. הצליל "נה" המבוסס על רפלקס היניקה יכול לסייע לכם להבדיל מתי התינוק מבקש יניקה לשם הזנה ומתי הוא מבקש יניקה לשם נחמה. אם התינוק אומר "נֶה" אבל אינו יונק חלב, אפשר לנסות לתת לו מוצץ. הורים שלמדו את שפת התינוקות מדווחים לנו ששמעו את התינוק שלהם אומר "נה" בעת קבלת זריקת החיסון, והבינו שהוא מבקש נחמה מפאת הכאב.
האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים (American Academy of Pediatricians ) טוענת שמוצצים אינם גורמים לנזק רפואי או פסיכולוגי כל עוד השימוש בהם נעשה בין האכלות בלבד, כאשר התינוק כבר יונק היטב ואספקת החלב של האם הוקמה.
במהלך היום, לאחר האכלה, אם תבחינו בצלילי "נֶה" בודדים משולבים בין צלילי העייפות הנשמעים דחופים יותר בבכי של התינוקת שלכם, תדעו שהיא רוצה למצוץ לשם נחמה.
כך מסייעים הצלילים המשולבים בשפת התינוקות לאנשי המקצוע ולהורים להבין מתי התינוק זקוק ליניקה לשם הרגעה ולא לשם הזנה.
שביט שחם – מייבאת שיטת שפת התינוקות דנסטן® DBL
מאמנת לאומית DBL National Trainer ונציגה רשמית של דנסטן, בישראל.