"את מתכוונת להניק?"
זו אחת השאלות הראשונות והאישיות ביותר, שדודות, סבתות, חברות, ואפילו עמיתים לעבודה ישאלו אותך מתישהו במהלך ההיריון.
את כבר יודעת שיש לך כוונה לעשות את זה, חקרת את הנושא, קראת ספרים על הנקה, השתתפת במפגשי אימהות לפני לידה, ברור לך שזו הדרך הבריאה והטבעית ביותר להאכיל את הבייבי שלך ואת נחושה לעשות את זה, או לפחות לנסות ואז… כשמגיע הרגע הזוהר, את שמה את הבייבי שלך על השד בפעם הראשונה והנה זה קורה! ולפעמים, זה לא. למה? ומה אפשר לעשות?
נשים רבות נאבקות כל יום להצליח בהנקה ורבות מהן מוותרות כי הן לא יודעות מדוע זה לא מצליח להן ולאן לפנות לעזרה. אנחנו כאן כדי לעזור לך לנסות לגלות מדוע זה לא עובד? ומה לעשות כשזה לא עובד? אנחנו כאן כדי לעזור על ידי מתן המשאבים הדרושים, אם החלטת שאת זקוקה להם.
הנקה אינה האכלה אוטומטית, כלומר הנקה היא מיומנות נרכשת, גם עבור האם וגם עבור התינוק.
יחד עם זאת, גם אם רכשת מיומנות הנקה טובה, אם תציעי לתינוקת שלך לאכול כאשר גופה אינו פנוי לזה, בגלל תהליכים אחרים שמתרחשים בגופה כעת (גזים, גרפסים, עייפות וכד'), זה ייגמר במאבק מתמשך ביניכן ואנטגוניזם כלפי ההנקה.
מה צריך כדי להצליח בהנקה?
- לדעת מתי – תזמון/טיימינג – לדעת מתי התינוק שלי רעב, צמא?
- לדעת איך – טכניקה – איך לאחוז את התינוק ואת השד? מהו המנח הטוב ביותר? ועוד.
מי יכול לעזור לי לדעת מתי להניק?
שפת התינוקות דנסטן יכולה לעזור לך עם שאלת ה-מתי? מתי הבייבי שלי רוצה לאכול? היא מסייעת לך בתזמון מדויק של ההנקה בכך שהיא עוזרת לך לזהות בדיוק מתי התינוק שלך רעב או צמא ואין לו שום צורך אחר שמפריע לו כרגע לינוק או לעכל (כמו, גזים, גרפסים, עייפות).
שפת התינוקות דנסטן® תלמד אתכם לזהות 5 צלילים מובהקים בבכי ובקולות שמשמיע הבייבי שלכם. צלילים אלו נוצרים על ידי 5 רפלקסים הישרדותיים שכל התינוקות בעולם נולדים אתם, ועל כן השפה היא בינלאומית. חמשת ה'מילים' האלו, שבבסיסה של שפת התינוקות, מבטאות למעשה את חמשת הצרכים היומיומיים של התינוקות (רעב, עייפות, גרפס, גזים, ואי נוחות).
באמצעות שילוב שפת התינוקות דנסטן בתהליך ההנקה ניתן להביא את האימהות והתינוקות ל"מפגש פסגה", מפגש פסגה בהנקה הוא מצב שבו גוף התינוק או התינוקת פנוי מצרכים אחרים ומוכן לעכל, וגוף האם מוכן לייצר ולשחרר את החלב.
איך מגיעים ל"מפגש פסגה" בין האם לתינוק/ת בהנקה?
אולי תופתעו לגלות שמפגש הפסגה הזה מבוסס על רפלקסים, תנועה שנוצרת בגוף –
אצל התינוק מופעל רפלקס היניקה (sucking reflex) – אשר תמיד יהיה מלווה בצליל אוניברסלי מובהק "נה" וסימנים מובהקים בשפת הגוף (כגון, ליקוק השפתיים). אצל האם מופעל רפלקס שחרור החלב (Let down reflex). ייתכן שתשימי לב שגופך מגיב לצליל ה-”נֶה” של תינוקך בייצור חלב, ושהתינוק נצמד טוב יותר לפטמה ואוכל טוב יותר.
בהנקה, כמו גם בהאכלה מבקבוק עם חלב שאוב או תמ"ל, אתם לא חייבים לחכות למשמע הצליל "נה" כדי להאכיל את הבייבי שלכם, כל אחד מהסימנים בשפת הגוף יכולים לסייע לכם לזהות את התזמון הנכון במהלך היום והלילה.
ליניקה יש תכונה מרגיעה, היא משחררת אנדרופינים במוח, לכן רפלקס היניקה מופעל גם כאשר הבייבי שלך רוצה נחמה, שפת התינוקות דנסטן מלמדת אתכם לזהות בדיוק מתי הבייבי שלכם רוצה יניקה מזינה ומתי יניקה מרגיעה שאינה לשם הזנה.
כדי להבין את הבייבי מן היום הראשון, כדאי ללמוד את השפה בשליש האחרון של ההיריון.
לפרטים על הסדנה ללימוד שפת התינוקות דנסטן לחצו כאן
מי יכול לעזור לי לדעת איך להניק?
עכשיו כשאת יודעת בדיוק מתי הבייבי שלך רוצה לאכול, כדאי שתצטיידי בטכניקה המתאימה ביותר. באתר של ד"ר ג'ק ניומן, מבכירי הרופאים בעולם כיום ברפואת הנקה ויועץ הנקה, תוכלי למצוא סרטוני הדרכה מצוינים, בחלוקה לשלבים, החל מתינוק בן כמה שעות והלאה. כדאי לצפות בהם כמה פעמים לפני הלידה "על יבש" ואחרי הלידה לצפות שוב ולתרגל עם הבייבי.
יועצת הנקה היא בעלת מקצוע בתחום הבריאות, המתמחה בניהול קליני של הנקה, גם היא יכולה לעזור לך עם שאלת ה-איך? היא יכולה ללמד אותך מיומנויות כדי לשלוט בטכניקה ובתנוחות הנקה שונות, לעזור עם ייצור חלב נמוך ולנסות להרגיע מכאוב בשד.
יועצות הנקה קיימות בבתי היולדות והן מסייעות בהדרכה ראשונית לאחר לידת התינוק. יחד עם זאת מומלץ להתחיל לחפש יועצת הנקה עוד לפני הלידה. למשל, כאשר מחפשים רופאי ילדים, אפשר לשאול אם הם מכירים יועצת הנקה מוסמכת, ואפשר גם לפנות לליגת לה-לצ'ה, קבוצת התמיכה הבינלאומית בהנקה ללא מטרות רווח, אשר ייסדו שבע אימהות לפני יותר מ -50 שנה.
יועצות הנקה הן משאב מדהים בזמן שאתם בבית היולדות, יחד עם זאת בית היולדות, עם כל הרעש וההמולה בו, אינו מהווה סביבת למידה אופטימלית, לכן הן יכולות להיות מאוד מועילות גם ברגע שאתם בבית. יועצת הנקה שהיא גם מדריכה מוסמכת לשפת התינוקות דנסטן מביאה אתה ערך מוסף עבורכם ועבור הבייבי שלכם.
הדבר הכי חשוב שאת צריכה לזכור הוא שאת לא לבד בזה.
יצירת קשר עם אימהות אחרות גם היא דרך נפלאה לקבל תמיכה, אם אין לך הרבה חברות שיש להן ילדים, את יכולה להצטרף לקבוצה של אימהות באזור שלך.
בין אם את מניקה ובין אם לאו, את צריכה לוודא שאת מקבלת מספיק מנוחה, אוכלת מזונות בריאים ומקבלת מספיק נוזלים כדי לשמור על הכוח שלך. בגלל שאת צריכה את כל הדברים האלה, פרגני לעצמך עזרה.
אם השותף שלך או בני משפחתך מציעים לעזור לך, שאלי אותם אם הם יכולים לוודא שיש לך חטיפים בריאים בבית. אם מישהו קרוב אליך מציע לבוא לראות את התינוק.ת לזמן מה, נצלי הזדמנות זו כדי לתפוס תנומה. אל תחושי שאת מארחת גרועה – הם באו לראות את המתנה המתוקה שלכם! קחי הפסקה, לשתות כוס תה ולהירגע – הגוף שלך יודה לך!
שביט שחם – מייבאת שיטת שפת התינוקות דנסטן® DBL
מאמנת לאומית DBL National Trainer ונציגה רשמית של דנסטן, בישראל.