שמעת על הטרימסטר הרביעי? לא?
בשביל זה אנחנו פה.
תקופת ההסתגלות לעולם שמחוץ לרחם היא למעשה הטרימסטר הרביעי.
זוהי תיאוריה מעניינת שהגה ד"ר הארווי קארפ (מחבר הספר "התינוק הכי מאושר ברחוב", The happiest baby on the block) לפיה תינוקות מגיעים לעולם כשהם לא בשלים דיים ושלושת החודשים הראשונים של חייהם מהווים בעצם מעין "טרימסטר רביעי" של הריון, אבל מחוץ לרחם.
התינוקות שלנו זקוקים להסתגלות איטית, הדרגתית ועוטפת לעולם שלנו, לכן מומלץ מאוד לחקות עד כמה שניתן את התנאים המוכרים להם מהרחם ולשמור על סביבה מצומצמת גירויים עד כמה שניתן.
כדאי להוריד את עוצמות הרעשים והאורות ככל שניתן, לא לחשוש מהרמה על הידיים ולספק לתינוק שלנו הרבה מגע וקרבה פיזית (לדוגמא, נשיאת התינוק במנשא). מלבד היותכם מסוגלים להגיב לצרכים שלו במהירות ובקלות על ידי הקשבה לקולות שהוא משמיע והתבוננות בשפת הגוף שלו, היא מגיעה עם המון יתרונות נוספים:
א. אם אתה רוצים להיות מסוגלים לכוון את האוזן לקולות של הבייבי שלכם ולשמוע את ה"מילים" של שפת התינוקות דנסטן®, 5 המילים שתינוקות אומרים כדי לתקשר את הצרכים הבסיסיים שלהם, אתם צריכים להיות מסוגלים להקשיב לצלילים שהתינוקת שלכם משמיעה לפני שהיא מתחילה לבכות. כדי להיות מסוגלים לעשות את זה, אתם צריכים להיות קרובים לתינוקת שלכם.
נשיאת התינוק במנשא או על הידיים מפחיתה את הנטייה לבכי. זו לא דעה, זה כבר נמצא באמצעות מחקר, כי תינוקות אשר נישאים על הידיים לפחות שלוש שעות ביום בוכים כחצי מהזמן שבוכים תינוקות שלא נישאו מספיק על הידיים במהלך היום.
ב. נשיאת התינוק על הידיים מקדמת חיבור רגשי והיקשרות, לאם ולתינוק. מגע מועצם אף יכול לסייע במניעת התפרצות דיכאון לאחר לידה אצל אימהות.
ג. תינוקות פורחים דרך המגע. כך למשל "טיפול קנגורו" משמש כדי לעזור לפגים לווסת את הדופק והנשימה שלהם. פגים שנישאים הרבה על הידיים וזוכים להרבה מגע "עור לעור" עולים מהר יותר במשקל מתינוקות שלא מקבלים מספיק מגע. זה מוכיח עד כמה חשוב מגע לתינוקות, הוא למעשה קשור באופן ישיר לבריאותם ורווחתם.
שביט שחם – מייבאת שיטת שפת התינוקות דנסטן® DBL
מאמנת לאומית DBL National Trainer ונציגה רשמית של דנסטן, בישראל.